RSC Anderlecht heeft de komst van de Nederlander Jelle ten Rouwelaar in de sportieve omkadering van de club bevestigd. De 39-jarige Ten Rouwelaar, die als keeperstrainer aan de slag zal gaan, komt over van NAC Breda. De Nederlandse tweedeklasser maakte de overgang vrijdag al op zijn website bekend.

"Vanaf 11 mei versterkt voormalig Eredivisie-doelman Jelle ten Rouwelaar de sportieve omkadering van RSC Anderlecht", klinkt het op de site van paars-wit. 

"De komst van Jelle past binnen de strategie om het scouten, rekruteren en opleiden van doelmannen naar het hoogste niveau te brengen. RSCA wil garant blijven staan voor de allerbeste opleiding en het aanbieden van speelkansen aan jonge spelers. Ook wat doelmannen betreft wil de club verder stappen zetten. Jelle past perfect binnen deze visie: een jonge ex-prof met veel ervaring, leergierig, ambitieus en enorm gepassioneerd. Hij zal met deze kwaliteiten een belangrijke rol spelen binnen de opleiding, de scouting/rekrutering en de eerste ploeg."

Ten Rouwelaar was een clubicoon bij NAC Breda. Hij stond er negen jaar (2007-2016) in doel en werd er vervolgens aangesteld als keeperstrainer.