Ook voor Philippe Clement is het een rare periode. Toch blijft de oefenmeester van blauw-zwart hard aan het werk. Club is nu al volop bezig met de zomermercato.

De competitieleider maakt van de 'lockdown' onder meer gebruik om de zomermercato extra voor te bereiden. "We hadden al meetings met scouts en Vincent Mannaert, nu ben ik veel beelden aan het bekijken van spelers die scouts hebben doorgestuurd. Daar hebben we nu meer tijd voor en zo zullen we beter voorbereid zijn op transfers, maar deze crisis zal uiteraard grote gevolgen hebben op de transfermarkt met minder budgetten en minder grote transfers. Ik verwacht dat er veel minder beweging zal zijn dan ander jaren", aldus Clement.

OPVOLGING

Ook nu moeten de spelers nauwkeurig de trainingen volgen. "We hebben elke dag contact met de spelers. De groep werd opgedeeld in kleine groepjes van vier of vijf spelers per coach. En dan belandt alle info uiteraard bij mij. Zo goed als elke dag krijgen ze individuele trainingen, die worden opgevolgd. En daar zaten ook al pittige trainingen tussen. Die trainingsschema's vervangen uiteraard niet de echte training: dat kan niet omdat voetbal zo'n complexe sport is met duur én explosiviteit maar vooral het bewegen in functie van elkaar. We focussen dus vooral op het fysieke aspect, ze raken dezer dagen praktisch geen bal aan."