KV Mechelen zal geen tijdelijke werkloosheid inroepen voor spelers en trainers. Wel vraagt het directiecomité de spelers om, in navolging van de trainersstaf, een deel van het loon in te leveren. Zo wil de club het eigen inkomstenverlies beperken en een solidariteitsbijdrage leveren aan de zorgsector.

"In deze tijden van corona zorgt het stilleggen van de competitie voor een serieus inkomstenverlies voor de club. Daarom zocht het directiecomité van KV Mechelen naar oplossingen in overleg met de staf en de spelers", meldt KV Mechelen op haar website.

"De algemene, medische en sportieve staf leveren alvast 50% van hun loon in", zo zegt algemeen directeur Frank Lagast. "Het directiecomité en de raad van bestuur werken zoals voorheen zonder verloning. Dit weekend overleggen de spelers over hun bijdrage."

Met het ingeleverde loon engageert KV Mechelen zich om een solidariteitsbijdrage van 100.025 euro te voorzien dat naar de zorgsector in de Mechelse regio gaat. En de club wil nog meer actie ondernemen ten bate van de zorgsector. "Eens alles achter de rug is en er weer publiek wordt toegelaten in het AFAS Stadion zullen we onder meer alle personeel van de ziekenhuizen en woonzorgcentra uit het Mechelse uitnodigen", zegt Lagast. "Met deze bijdrage willen we de ziekenhuizen en woonzorgcentra in de Mechelse regio ondersteunen zowel tijdens als na de coronacrisis."

Voor de bedienden en arbeiders past KV Mechelen het systeem van gedeeltelijke of volledige tijdelijke werkloosheid wegens overmacht wel toe, want voor hen zijn er - in tegenstelling tot voor de spelers - wel sociale bijdragen betaald zoals bij andere bedrijven. "Voor een aantal personeelsleden is er momenteel geen of nauwelijks werk, dus kunnen we niet anders dan deze stap zetten", klinkt het.