Met nog drie speeldagen te gaan, nadert de reguliere competitie in 1A zijn ontknoping. Uittredend kampioen KRC Genk heeft voorlopig de zesde plaats en het fel begeerde ticket voor play-off 1 vast, maar de Limburgers zullen het allerminst cadeau krijgen. Zondagnamiddag komt alvast Club Brugge op bezoek.

Genk heeft in de stand amper een punt meer dan KV Mechelen, dat de 28ste speeldag vrijdagavond opent op het veld van STVV. Anderlecht is na de ruime zege tegen Eupen evenmin uitgeteld. Paars-wit kan zich met vier punten minder dan Genk wel geen enkele misstap meer veroorloven. Kompany en co moeten zaterdag in de vooravond dus winnen bij Waasland-Beveren. Dat nam afgelopen weekend de rode lantaarn over van Cercle Brugge, waarop het bestuur coach Arnauld Mercier de laan uitstuurde. Het is aan assistent Dirk Geeraerd om de Waaslanders in 1A te houden.

Nog zaterdag gaat het eveneens bedreigde Oostende op bezoek bij Antwerp. Daar zwijgt het kanon van topschutter Dieumerci Mbokani al vier wedstrijden op rij. Met het oog op play-off 1 hoopt de hele Great Old dat de Congolees zijn torinstinct snel terugvindt. Eupen-Moeskroen en Zulte Waregem-Kortrijk zijn de twee overige affiches van zaterdag.

Zondag staat naast Genk/Club ook de Waalse topper tussen Charleroi en Standard op het programma, een duel tussen de nummers vier en drie in het klassement. Zij beginnen eraan om 18 uur. De speeldag wordt 's avonds afgesloten in Jan Breydel waar Cercle Brugge gastheer speelt voor AA Gent. De Vereniging lijkt na een 9 op 9 op weg naar een miraculeuze redding. Groen-zwart rekent tegen de Buffalo's, tweede in de stand op 9 punten van Club, op een nieuwe stunt.