De wegen van trainer Arnauld Mercier en Waasland-Beveren splitsen. Dirk Geeraerd zal het roer voorlopig overnemen en proberen om Waasland-Beveren in eerste klasse te houden.

Waasland-Beveren verloor dit weekend met stevige 4-0 cijfers op het veld van KV Mechelen terwijl Cercle Brugge met 0-1 won op het veld van Moeskroen. Genoeg voor het bestuur van Waasland-Beveren om Arnauld Mercier te laten vertrekken. "Waasland-Beveren en Arnauld Mercier beëindigen de samenwerking. De beslissing viel na een dag vol evaluatiegesprekken. De clubleiding was niet te spreken over de manier waarop de wedstrijd tegen KV Mechelen werd aangevat en afgewerkt en moet reageren. Een mooi gevuld uitvak kreeg allesbehalve waar voor zijn geld en dat strookt niet met de verwachtingen van de club. Er moet opnieuw meer vuur in de ploeg om de laatste drie finales van dit seizoen positief af te ronden. We zullen er alles aan doen om deze club op het hoogste niveau te houden", laat de club weten op hun site.

Dirk Geeraerd krijgt nu de taak om Mercier succesvol op te volgen. "Dirk Geeraerd, de man die de club op het hoogste niveau bracht én het huis zeer goed kent, zal samen met assistenten Geert Dirinck, Sven Van der Jeugt en Johan Verelst trachten het vuur opnieuw in de groep te krijgen. De club neemt ook afscheid van conditietrainer Jérémy Zaremba. De enige weg is vooruit en dat is de weg die we nu ook gaan bewandelen. Het geloof is er nog, maar het is nu tijd om het te doen", staat te lezen op de site van de club.