Het einde van de reguliere competitie is in zicht. Het gevecht voor de laatste plaatsen in Play-Off 1 is zeer spannend, net zoals de strijd om de Gouten Stier.

Dieumerci Mbokani speelt al zeer lang met de Gouden Stier op zijn rug. Hij scoorde tot nu toe al 15 keer, maar Jonathan David heeft een inhaalmanoeuvre ingezet. De aanvaller van Gent zit ondertussen op 13 stuks en staat zo alleen tweede in het klassement van de Gouden Stier. Hans Vanaken is derde met 12 doelpunten. Nog een verrassing is Kaveh Rezaei. De spits van Charleroi blijft aan een lopende band scoren en heeft momenteel al 11 keer de netten doen trillen. 

Simon Mignolet kwam begin dit seizoen naar Brugge om zijn kwaliteiten op het veld te laten zien en dat doet hij ook. Hij heeft dit seizoen al 15 keer de netten schoongehouden. Zijn eerste achtervolger is Nicolas Penneteau. De ervaren keeper van Charleroi zit op 11 clean sheets en door de vorm waarin de Carolo's zich bevinden, kan hij nog een grote concurrent worden voor de Mignolet. Hendrik Van Crombrugge is derde met 10 clean sheets. 

In het Pro Assist Century 21 klassement blijft Ruud Vormer autoritair aan de leiding staan met 14 assists. Zo heeft de Nederlander 5 stuks meer dan eerste achtervolger Vadis Odjidja Ofoe. De derde in het klassement is Jonathan David met 8 assists. De jonge Canadees is zeer beslissend voor Gent.