Antwerp en KRC Genk speelden donderdagavond na een leuke pot voetbal 1-1 gelijk, al vonden ze bij de Limburgers dat er meer in zat en dat ze een strafschop verdiend hadden... of toch voor 85%...

"Onze eerste helft was vreselijk", bekende Genk-trainer Hannes Wolf voor de microfoon van Sporza. "We leden veel balverlies en hadden geen balbezit. We maakten wel een snelle goal, maar daarna was het niet OK. Bij de rust voerde ik wat positiewissels door, die het team goed oppikte."

"Het was niet alleen een tactische ingreep, maar ook de attitude van de spelers was goed. Ze moesten moedig onder druk spelen. Toen werd het een open wedstrijd. Na 10 minuten in de tweede helft hadden we 25 heel goeie minuten."

Daarna kwam de bewuste al-dan-niet-penaltyfase ter sprake. Ito mocht alleen op doel afgaan, maar ging na contact met Seck en Bolat tegen de grond. Scheidsrechter Boterberg zag er geen strafschop in en de VAR ook niet. "Je kan zeggen dat je niet 100 procent zeker bent, maar de verdediger gaat met zijn lichaam richting Ito", aldus Wolf. "Het is dus meer penalty dan geen penalty. Misschien is het een 85 procent-penalty."

Na die fase waren de beste kansen nog voor Antwerp, beseft Wolf.  "Op het einde hadden we wel nog wat geluk en redde Didillon nog enkele fantastische ballen. Op basis van onze tweede helft is de 1-1 verdiend. Dit is een goed punt voor ons."