Op de 25ste speeldag in de Jupiler Pro League hebben Antwerp en Genk in een leuke wedstrijd op de Bosuil de punten gedeeld. Vooral voor Genk kan het een belangrijk punt zijn richting Play-Off 1.

Antwerp had al eens gedreigd met een krulbal van Lamkel Ze, maar bij de eerste de beste kans aan de overzijde kopte Onuachu in de elfde minuut een voorzet van Bongonda mooi in het zijnetje raak. De thuisploeg had het even moeilijk om te reageren en Haroun trapte een grote kans recht op Didillon. Een kopballetje van Lamkel Ze vloog naast. Mbokani zette Refaelov met een mooi hakje voor doel, maar Maehle greep uitstekend in. Diezelfde Maehle was nog geen minuut later de schlemiel nadat een kopbal van Seck via hem in doel rolde. Op slag van rust spurtte Lamkel Ze op een lange bal, maar zijn lob ging over Didillon én over het doel. The Great Old voerde de druk op en de match leek vlak voor de pauze een beetje te kantelen.

De tweede helft begon met Antwerps voordeel en een stevige knal van Benson, Dewaest werkte de rebound net op tijd weg voor Haroun. Bongonda vuurde een drietal keer richting het doel, maar Bolat pakte telkens. Een poging van Hrosovsky week af in hoekschop. Het ging leuk op en af: Lamkel Ze maakte zich mooi vrij en zette Didillon aan het werk met een ferme knal. Ito kon alleen op Bolat af, maar wilde erlangs en ging dan onderuit na contact met Seck en Bolat: geen strafschop volgens ref Boterberg en VAR. In de slotfase kwam Didillon met de vingertoppen tussen op een schot van Buta en ook een uitglijdende Gano geraakte niet voorbij de huurling van Anderlecht.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Een mogelijke strafschop voor Genk (op 1-2) na een duel tussen Seck, Bolat en Ito.
de MAN
van de match
Maehle. Sterke match van de Genkse rechtsachter.
onze MENING
over de match
In een leuke wedstrijd deelden Antwerp en Genk de punten, een terechte uitslag. Dit Genk is absoluut een kandidaat voor de zesde plaats.