RSC Anderlecht heeft donderdag de Jamaicaan Kemar Lawrence voorgesteld, de linksachter die paars-wit in de slotminuten van de wintermercato aantrok. De 27-jarige Lawrence wil zich eerst nog wat afbeulen op het trainingsveld voor hij met het echte werk begint. "Ik hoop binnen één à twee weken klaar te zijn", vertelde hij in het Lotto Park.

Kemar Lawrence komt over van New York Red Bulls in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS), waar hij speelde sinds 2015. Hij ondertekende in Brussel een contract voor twee en een half seizoenen. "Tijdens de voorbereiding op het nieuwe MLS-seizoen, kwam ik te weten dat Anderlecht interesse in me toonde. De gesprekken met de club duurden niet lang. Ik won wat info in over hoe het team voetbalt en sprak erover met Shamar Nicholson (Charleroi-speler, red.), een van mijn beste vrienden. Hij zei me dat Anderlecht tot de grootste clubs van België behoort en dat het een mooie kans was om naar Brussel te komen", aldus de verdediger.

De Jamaicaan geeft zichzelf nog "één à twee weken" om volledig fit te zijn. "Ik wist dat ik naar een club trok die al vergevorderd was in het seizoen. Ik wil me nu op mijn eigen vormpeil focussen om klaar te zijn als de trainer me nodig heeft. Ik kom uit twee maanden zonder trainingen of wedstrijden, dus ben nu nog niet topfit. Ik zal hard werken, maar wil vooral blessures vermijden", klinkt het bij de 'Taxi', de bijnaam voor de verdediger in de States die houdt van snelheid en aggresiviteit in het spel.

De Jamaicaan telt 58 caps achter zijn naam bij de nationale ploeg en was voor Anderlecht, dat nog volop punten moet pakken om kans te maken op play-off 1, de derde aanwinst van de wintermercato. Paars-wit huurt ook de Kroatische aanvaller Marko Pjaca (van Juventus) en de Servische spits Dejan Joveljic (van Eintracht Frankfurt).