Kenny Saief zet zijn voetbalcarrière verder in Polen. De 26-jarige middenvelder van Anderlecht wordt voor de rest van het seizoen uitgeleend aan Lechia Gdansk. Saief kon bij paars-wit op weinig speeltijd rekenen sinds zijn aankoop in 2018.

Kenny Saief werd in 2018 door Anderelecht op huursbasis overgenomen van KAA Gent. Enkele maanden later werd Saief definitief ingelijfd door paars-wit. De Israëlisch-Amerikaanse flankspeler kwam echter weinig in actie in het Lotto Park. Vorig seizoen moest Saief het vooral stellen met invalbeurten. In maart 2019 volgde een uitleenbeurt naar FC Cincinnati in de Amerikaanse MLS voor vier maanden. De club beschikte toen over een aankoopoptie, maar die werd niet benut.

Afgelopen zomer keerde Saief terug naar Anderlecht, maar de flankspeler maakte geen deel uit van de plannen van Kompany en Vercauteren. Zijn laatste match voor RSCA dateert al van eind januari 2019. Saief gaat nu zijn geluk beproeven bij Lechia Gdansk. De viervoudige Amerikaanse international komt er terecht bij de zevende in de Poolse eerste klasse. Er is geen aankoopoptie in de huurovereenkomst opgenomen.