KV Kortrijk biedt Cercle Brugge nog wat hoop na winst op de Freethiel. We kregen drie knappe doelpunten te zien, maar daar koopt Waasland-Beveren natuurlijk niets mee. De degradatiestrijd is nog niet gestreden.

Het einde van de reguliere competitie komt week na week dichterbij. Voor de bezoekers uit Kortrijk stond er niet al te veel meer op het spel. Zonder al te veel ongelukken speelt KVK net als vorig jaar play-off II. De Leeuwen van Waasland-Beveren hadden nog een pak meer werk op de plank liggen. Al bleef het verschil met Cercle Brugge nog steeds relatief groot, toch lag die degradatiestrijd nog niet in een definitieve plooi. Mercier dropte dan ook vijf nieuwe namen in de basis om een statement te maken. 


Toch was het KV Kortrijk dat het best uit de startblokken schoot. Makarenko en Lepoint zorgden na tien minuten voor de eerste kansjes. Bij Waasland-Beveren keken ze even naar elkaar en beseften ze op tijd dat het anders moest. Onder impuls van Agyepong, een huurling van Manchester City, namen de Waaslanders het commando over. De Ghanees sleepte zich voorbij zijn tegenstander en legde goed in de loop van Din Sula. Ondanks diens lange stelten kwam de spits net te kort om binnen te schuiven. 

Vervolgens probeerde Kobayashi het niet al te lang daarna nog eens met een fraai afstandsschot, maar de Oost-Vlamingen misten nog de nodige coolness. Die koelheid was in de vorm van Christophe Lepoint toevallig wel meegereisd uit Kortrijk. Vlak voor het halfuur verstuurde D'Haene een heerlijke dieptepass en kapitein Caufriez liet zich aftroeven door de gelegenheidsspits van KVK. Met het nodige zelfvertrouwen legde Lepoint het leer doodleuk via de paal in de bovenhoek. 0-1. Begon dat degradatiespook dan toch nog op te steken op de Freethiel?

Het antwoord leek in eerste instantie neen te gaan worden. Want Yuki Kobayashi bracht zijn team vlak voor rust vanop vrije trap weer langszij. Al zag de bezoekende goalie Jakubech er allesbehalve goed uit op deze fase. De inzet van de Japanner miste kracht, maar toch liet de Slovaak er zich aan vangen. 

Het tweede bedrijf begonnen beide ploegen dan weer slabakkend. Met ongeïnspireerd voetbal raakten zowel Waasland-Beveren als Kortrijk niet in vijandelijk gebied. Wisselen maar dacht Yves Vanderhaeghe. Net na het uur mocht Moffi voor Stojanovic opdraven. Laat het nu toeval zijn of niet, maar Moffi stond nog geen 30 seconden op het veld of rood en wit scoorde plots de 1-2. De Sart haalde vanop 25 meter de hamer boven en via een trillende dwarsligger hees de jonge Belg de Kerels weer op voorsprong. 

De veer leek voorgoed gebroken bij de Waaslanders. Aanvallend stelt de voorlaatste in de stand met momenten bitter weinig voor. Voor Kortrijk hoefde het de laatste twintig minuten naar alle verwachting niet meer. De elf van Vanderhaeghe voetbalden de wedstrijd met een sprekend gemak uit. Zo blijft de strijd in de onderste regionen van het klassement wel spannend. Zes punten, zo onoverbrugbaar is dat nu ook weer niet. Komend weekend volgt een nieuwe, tanden knarsende episode. MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De winning goal van Julien De Sart. Net als z'n broer Alexis heeft ook Julien een heerlijk afstandsschot in de benen. 
de MAN
van de match
Julien De Sart. 
onze MENING
over de match
KV Kortrijk pakt een zuinige, doch verdiende overwinning. Het speelde slimmer en pakte zijn momenten een pak beter dan de thuisploeg.