De topper tussen Standard en Club Brugge is zonder doelpunten geëindigd. In een kansarme wedstrijd werd er veel strijd geleverd, maar bleven de goals achterwege.

Na een uitgebreide studieronde was de eerste kans voor Club Brugge. Balanta kwam echter een stapje te laat om de openingsgoal binnen te duwen. Diezelfde Balanta kwam even later wel goed weg na een opzichtige trekfout op Oulare. Scheidsrechter Visser en de videoref wilden echter van geen penalty weten.

In een matige eerste helft waren de beste kansen nog voor de bezoekers. Bodart dook uitstekend in de voeten van Krmencik en stond even later ook pal op een afstandsschot van Vanaken. Vlak voor de pauze redde de doelman opnieuw de meubelen. Zowel Sobol als De Ketelaere geraakte niet voorbij de Luikse keeper.

Na de pauze bood de thuisploeg meer weerwerk. De vele overtredingen en bijhorende frustratie deden echter geen goed aan de wedstrijd. Het doelgevaar bleef opnieuw vrij beperkt. Een mislukte voorzet van Vormer vloog gevaarlijk richting de tweede paal, terwijl Mignolet een kopbal van Oulare over zijn deklat duwde.

Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht, al kreeg zowel Standard als Club Brugge nog wel een uitstekende kans. Oulare geraakte opnieuw niet voorbij Mignolet. Aan de overzijde duwde Vormer een opgelegde kans voorlangs. Eindstand: 0-0.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De dubbele kans voor Club Brugge op slag van rust. De bezoekers kregen in de eerste helft de beste kansen. Vlak voor de pauze versierde Club zelfs een dubbele mogelijkheid met Sobol en De Ketelaere, maar zij geraakten niet voorbij Bodart. Een goal vlak voor de pauze had de tweede helft een ander gelaat kunnen geven.
de MAN
van de match
Bodart. De doelman van Standard moest vooral voor de pauze enkele keren ingrijpen. Hij knapte het werk steeds uitstekend op en hield Club Brugge enkele keren van de openingsgoal.
onze MENING
over de match
De topper heeft de hoge verwachtingen niet kunnen inlossen. In de eerste helft probeerde vooral Club Brugge er voorzichtig iets van te maken, maar na de pauze stapelden de overtredingen elkaar veel te snel op.