Club Brugge-doelman Simon Mignolet was gisteren te gast bij Extra Time. Mignolet voelt zich duidelijk in zijn sas bij Brugge en is dolgelukkig met zijn terugkeer naar België. De 31-jarige Rode Duivel heeft absoluut geen spijt van zijn afscheid bij Liverpool.

Simon Mignolet werd begin augustus ingelijfd door Club Brugge. Sindsdien heeft Mignolet een sleutelrol vervuld in de successen van de huidige leider in de competitie. De doelman was gisterenavond te gast bij Extra Time om het er te hebben over zijn terugkeer naar België. Zelf had hij het niet verwacht om zo positief onthaald te worden in eigen land, ook door niet-Club supporters. Mignolet geniet vooral van de vele wedstrijden die hij kan spelen, nadat hij bij Liverpool anderhalf op de bank zat aangezien Alisson Becker de eerste keeper was.

"Ik zag het niet zitten om twee jaar op de bank te zitten bij Liverpool. Dan zou ik 33 zijn en kon ik moeilijk bij clubs aankloppen om als titularis aan de slag te gaan. Ook de Rode Duivels hebben daarin een rol gespeeld. Ik heb de eer gehad om voor de beste club van Europa te spelen en ben blij dat ik samen met dat team de Champions League te winnen. Ondanks dat ik niet gespeeld heb tijdens die Champions League voelde ik me echt gesteund door de groep", aldus de doelman over zijn vertrek bij Liverpool.

"Nu kan ik doen wat ik graag doe, namelijk veel wedstrijden spelen. Het doet deugd om een belangrijke rol op het veld te vertolken en tot de sterkhouders te behoren. Uiteraard wil ik prijzen pakken en hoop ik vaak een aandeel te hebben in zeges. Ik ben heel blij met mijn keuze en voel me de gelukkigste mens van heel België", vertelde Mignolet bij Extra Time.

Morgen mag de doelman aan de bak op het veld van Standard. Die inhaalmatch is de topper van de 25ste speeldag.