De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft naar aanleiding van de voetzoeker die tot ontploffing kwam in de nabijheid van Simon Mignolet op 19 januari beslist om RSC Anderlecht een match gedeeltelijk achter gesloten deuren te laten spelen. De club krijgt ook een boete van 5.000 euro opgelegd.

Vlak voor het fluitsignaal in het duel tussen Anderlecht en Club Brugge op 19 januari gooide één supporter van de thuisploeg een voetzoeker naar het strafschopgebied van Club-doelman Simon Mignolet. Brugge trok toen aan het langste eind met 1-2 en dat zinde de supporters in het Lotto Park niet. Vincent Kompany nam het meteen op voor zijn college-Rode Duivel en maande zijn supporters aan tot kalmte. Op 4 februari moest RSCA zich verantwoorden voor de Geschillencommissie voor het incident.

Bondsprocureur Kris Wagner eiste een boete van 2.500 euro, maar het verdict voor de club is zwaarder. De Brusselaars krijgen een maximumboete van 5.000 euro, maar moet ook de vakken N0 tot en met N6 eenmalig sluiten. De harde kern van paars-wit zetelt in die vakken, waardoor Anderlecht dus gedeeltelijk achter gesloten deuren zal moeten spelen. De club kan nog in beroep gaan tegen de straf.