De komende dagen staan in totaal vier inhaalwedstrijden gepland. Op dinsdag ontvangt Charleroi KV Mechelen in een inhaalwedstrijd van de 23ste speeldag. Woensdag en donderdag volgen drie duels, die uitgesteld werden door de storm Ciara, met de topper tussen Standard en Club Brugge als scherprechter.

Charleroi en KV Mechelen speelden eind januari de volle 36 minuten tegen elkaar. Scheidsrechter Christof Dierick oordeelde toen dat de zichtbaarheid in Charleroi te beperkt was door de hevige mist. De thuisploeg had toen één doelpunt gemaakt, maar de match wordt morgen volledig herspeeld. Beide teams willen maar al te graag punten pakken. Charleroi prijkt momenteel op een vierde plaats in het klassement en er moet al veel gebeuren wil het team play-off 1 mislopen. Mechelen is gedeeld zevende en mag zeker niet verliezen om nog aanspraak te maken op play-off 1.

De duels, die door storm Ciara werden uitgesteld, staan op woensdag en donderdag gepland. Standard ontvangt leider Club Brugge op Sclessin, goed voor de topper van de 25ste speeldag. Standard is tuk op een goede prestatie in eigen huis, aangezien het zijn plek in play-off 1 wil veiligstellen. De Rouches zullen de zege echter niet op een presenteerblaadje aangeboden krijgen, aangezien de troepen van Philippe Clement indruk willen maken. Brugge heeft een bonus van 16 punten op Standard.

Waasland-Beveren heeft tegen KV Kortrijk een belangrijke afspraak om het behoud. De Leeuwen tellen in de stand nog altijd zes punten meer dan rode lantaarn Cercle, dat afgelopen weekend wel won tegen KV Mechelen. Donderdag staat één match gepland. KRC Genk wacht een lastige verplaatsing naar Antwerpen, dat op de derde plaats staat. Genk heeft absoluut punten nodig om in de top zes te blijven. The Great Old kan play-off 1 bijna niet meer mislopen. Aan vertrouwen geen gebrek bij Antwerp na de winst in de Beker van vorige week tegen KV Kortrijk.