Met Dejan Joveljic en Marko Pjaca haalde RSC Anderlecht op de slotdag van de wintermercato op de valreep nog twee aanvallende versterkingen. Donderdag werden ze in het Lotto Park voorgesteld aan de pers.

Joveljic is een 20-jarige Servische belofteninternational die wordt gehuurd van Eintracht Frankfurt. Pjaca, een 24-jarige Kroaat, kwam op uitleenbasis over van Juventus. Beiden trainden al een week mee met Anderlecht maar kwamen door een gebrek aan speelritme nog niet in actie.

"Ik ben blij hier te zijn. Anderlecht is de grootste en beste club in België. Als jonge speler kan je in Europa nergens beter zitten", opende Joveljic. "Ik ben hier nog maar enkele dagen maar mijn eerste indrukken zijn overweldigend. Alles is top. Ik ben heel blij deel uit te maken van deze grote club."

Het jeugdproduct van Rode Ster zegt klaar te zijn om te spelen. Door de vele blessures bij paars-wit komt hij vrijdagavond mogelijk een eerste keer in actie op het veld van AA Gent. "De voorbije maanden heb ik niet gespeeld maar ik ben fit en klaar", verzekerde hij. "Ik wil de ploeg helpen om play-off 1 te halen."

Marko Pjaca baseerde zijn keuze voor Anderlecht onder meer op gesprekken die hij met landgenoten voerde. "Ik sprak met heel wat Kroatische spelers die in België voetbalden, en zij hadden alleen maar goeie dingen te vertellen. Ik had de knoop eigenlijk al daarvoor doorgehakt maar ik wilde meer details weten. Nu ben ik heel blij hier te zijn."

De Kroaat sukkelde eerder met een zware knieblessure maar die is verleden tijd. "Ik voel mij prima en klaar om te spelen. Met Juventus speelde ik dit seizoen maar een kwartiertje in de beker tegen Udinese maar ik trainde wel twee maanden voluit mee. Ik ben helemaal fit. Als de coach voor mij kiest, dan zal ik mijn uiterste best doen."

Anderlecht maakt moeilijke tijden door, maar dat schrikt Pjaca niet af. "Deze club heeft een rijke geschiedenis. We zijn hier om Anderlecht te helpen zodat het in de toekomst opnieuw beter gaat." Joveljic sluit zelfs Europees voetbal niet uit. "Waarom niet? In voetbal is alles mogelijk."