Door de ziekte van Bernd Hollerbach stelde Moeskroen eerder deze week Philippe Saint-Jean aan als nieuwe T1 ad interim. Donderdag sprak Saint-Jean in zijn nieuwe hoedanigheid voor het eerst met de pers. "Ik wil terug het Moeskroen van de eerste seizoenshelft zien", sprak hij.

Saint-Jean, die sinds juli 2018 hoofd opleidingen was bij de Henegouwers, leidt al sinds dinsdag de trainingen bij 'les Hurlus' en fungeerde eerder al als hoofdcoach van Moeskroen tussen 2004 en 2005 en tussen 2010 en 2012. Zijn doel is om de vechtlust, die Hollerbach in het begin van het seizoen in het team had gepompt, terug te vinden.

"De afwezigheid van Bernd deed natuurlijk vragen rijzen bij de spelers", begon Saint-Jean bij zijn voorstelling. "Maar ik voel dat het nu beter gaat. Er wordt opnieuw beter getraind. Het moet nu de bedoeling zijn dat ook te brengen in wedstrijden. Dat was de voorbije maand niet het geval."

"We hebben geen makkelijk programma de komende weken, met drie moeilijke verplaatsingen (naar Zulte Waregem, Eupen en Antwerp, nvdr), maar we willen ons toch tonen. Ik wil terug het Moeskroen van de eerste seizoenshelft zien."

Zaterdag wacht eerst nog een thuiswedstrijd voor Saint-Jean en zijn manschappen, tegen Oostende. De nieuwe coach verwacht dan al een sterke prestatie van zijn team. "Er zit zeker voldoende talent in onze selectie. Maar met talent alleen kom je er niet. De spelers zullen hun hoofd ervoor moeten leggen. Daar zit nog progressiemarge."

Saint-Jean benadrukte tot slot ook nog eens zijn nieuwe job als een interimopdracht te beschouwen die hij aannam "als wederdienst voor het vertrouwen dat ik de voorbije jaren heb mogen ontvangen van de club en zijn supporters".