AA Gent en Anderlecht openen vrijdagavond de 25ste speeldag van de Jupiler Pro League. Het zwaartepunt van de speeldag ligt nadien op zondag met de toppers Standard-Club Brugge en Antwerp-Genk. Onderin speelt Cercle Brugge zaterdagavond zijn (aller)laatste kaarten uit tegen KV Mechelen.

Voor Anderlecht is het vrijdagavond - nog maar eens - erop of eronder. Paars-wit speelt na de moeizame zeges bij Cercle Brugge (1-2) en vorige week zondag tegen Moeskroen (1-0) opnieuw mee voor Play-Off 1, maar dan moeten de Brusselaars hun winnende reeks wel verderzetten.

Op bezoek bij Gent lijkt dat geen sinecure te worden. De Buffalo's verkeren in topvorm en wonnen overtuigend hun laatste vier competitieduels. Ze missen vrijdag wel de geblesseerde Roman Yaremchuk - maar dat is al een paar weken zo - en Sven Kums, die tegelijk geschorst en niet-speelgerechtigd is tegen zijn ex-club.

Zaterdagavond opent Charleroi om 18u de voetbalavond tegen Zulte Waregem. De Carolo's zijn nog niet helemaal zeker van Play-Off 1 en verloren vorige week ook nog eens bij rechtstreekse concurrent Racing Genk. Ook Essevee, dat ondanks een sterke prestatie woensdag uitgeschakeld werd door Club Brugge in de halve finales van de Croky Cup, is nog volop in de running voor de top-6.

Om 20u begint Cercle Brugge aan alweer een cruciaal duel om het behoud. Tegenstander is KV Mechelen. Concurrent Waasland-Beveren, dat zondag (om 20u) Kortrijk ontvangt, telt al 9 punten meer. STVV-Eupen staat ook zaterdag op het programma. Beide teams zijn gered en uitgeschakeld in de strijd om PO1. Moeskroen-Oostende is de laatste ontmoeting op zaterdag. KVO lijkt na de zege van vorige week tegen STVV dicht bij de redding. Voor Moeskroen wordt het de eerste wedstrijd onder nieuwe coach Philippe Saint-Jean.

De meeste ogen zullen deze speeldag echter gaan naar Super Sunday. Om 14u30 ontvangt Standard op Sclessin leider Club Brugge. Blauw-zwart bleef na de winterstop op enkele gelijke spelen steken, maar tankte de voorbije week vertrouwen met een zege tegen Antwerp en kwalificatie voor de finale van de Croky Cup. De Rouches blijven hun wisselvalligheid zelve. Vorige week gingen de Luikenaars nog kansloos onderuit in Kortrijk.

Om 18u is het de beurt aan Antwerp en Genk. Vooral voor de Limburgers zijn het spannende weken. De landskampioen staat momenteel zesde, maar heeft nog een loodzwaar programma en is dus allerminst zeker van een ticket voor Play-Off 1. Waasland-Beveren en Kortrijk sluiten zondag de speelronde af op de Freethiel. Antwerp of Kortrijk worden zondag wellicht voortgestuwd door euforie. Eén van beide teams zal zich donderdagavond iemand plaatsen voor de finale van de Croky Cup.