Met zijn eerste goal in de hoofdmacht van Club Brugge zorgde Charles De Ketelaere ervoor dat Club Brugge zich ten koste van Zulte Waregem geplaatst heeft voor de finale van de Croky Cup. De 18-jarige middenvelder was dan ook dolgelukkig na afloop.

"Wat een fantastisch moment! Dit is het mooiste moment uit mijn carrière tot dusver. Bij mijn debuut enkele maanden geleden had ik dit nooit durven denken. Dit is een kinderdroom. Het gaat snel en dat mag ook. Ik ben blij met de kansen die ik krijg en probeer die zo goed mogelijk te grijpen", zegt De Ketelaere. "En dan scoor ik net in de halve finales mijn eerste doelpunt, het beslissende doelpunt. Wat een ontlading!"

"Het is de derde keer dat ik naar de Heizel ga, na de finales tegen Standard en Anderlecht als supporter. Ik hoop ook daar te mogen spelen, maar de coach heeft een grote kern en we hebben iedereen nodig. De wedstrijd tegen Zulte Waregem was niet eenvoudig, maar in een bekercompetitie is het enige wat telt de finale halen en winnen."

CLEMENT: 'NO SWEAT, NO GLORY'

"Het was een echte cupmatch met twee ploegen die voluit voor de zege gingen. Bij beide ploegen heb ik de 'no sweat, no glory' mentaliteit gezien", verwees Philippe Clement naar de Brugse slogan. "Ik ben heel blij met deze overwinning, want het had even goed anders kunnen aflopen."

"Zulte Waregem heeft getoond dat het over een sterke coach beschikt en een goeie groep. Als ze zo verder doen, zal het moeilijk worden om hen uit Play-Off 1 te houden."

De bekerfinale tegen Antwerp of Kortrijk staat pas over anderhalve maand geprogrammeerd. "Dat is nog ver weg en in de tussentijd hebben we nog twee doelen, de Jupiler Pro League en de Europa League (met een 1/16e finale tegen Manchester United, nvdr). Maar nu mogen we toch al even aan die finale denken. Ik weet uit ervaring hoe zo'n finale gaat leven binnen een hele club, hoe iedereen voor zo'n match gemobiliseerd wordt. Dat is speciaal."