Club Brugge heeft zich dankzij een 1-2 zege op Zulte Waregem als eerste geplaatst voor de finale van de Croky Cup. Charles De Ketelaere scoorde kort voor tijd de beslissende treffer.

Na de 1-1 twee weken geleden in de heenmatch in Brugge was Zulte Waregem virtueel geplaatst voor de finale, maar dat betekende niet dat Essevee, dat zoals bekend zonder de van Club overgekomen Jelle Vossen moest aantreden, van plan was zich in te graven in het eigen Regenboogstadion. Al na 30 seconden had Zulte Waregem 1-0 kunnen voor staan, maar Bruno knalde op de vuisten van Mignolet.

Ook het eerste gevaar van Club Brugge liet niet lang op zich wachten. Na 5 minuten trapte Krmencik vanuit een schuine hoek op Bossut. Toch bleef Zulte Waregem de meest gretige ploeg. Mignolet moest zich tonen op schoten van Larin en opnieuw Bruno. Maar de beste kansen waren wel voor Club. Op het halfuur talmde Krmencik te lang om af te drukken na een prachtige steekbal van Vanaken en op slag van rust keerde Walsh een kopbal van Vormer van de lijn.

Vijf minuten na de pauze had de thuisploeg pech toen Larin de paal trof. En het werd nog veel erger voor Zulte Waregem toen twee minuten later Mechele Club Brugge op voorsprong bracht. De verdediger duwde met de borst een botsende kopbal van Krmencik over de lijn. De VAR verifieerde of er sprake was van buitenspel, maar dat bleek niet zo te zijn.

Diezelfde Mechele werd van held bijna Brugse antiheld toen hij in de 70ste minuut ter hoogte van de middellijn de bal verspeelde. De ingevallen Oberlin mocht alleen op Mignolet, die ver uit zijn goal stond, afgaan, maar in plaats van de Brugse doelman te omspelen, trapte hij overhaast tegen Mignolet aan. Zeven minuten maakte Oberlin dat goed door een voorzet van Sissako heerlijk in één tijd op de schoen te nemen en Mignolet kansloos te laten: 1-1.

Verlengingen leken in aantocht, maar vier minuten voor tijd achtte De Ketelaere zijn moment gekomen. De Brugse invaller mocht alleen op Bossut afgaan nadat De fauw een kopduel van Schrijvers verloor. De Ketelaere omspeelde de wegglijdende Essevee-doelman en legde beheerst de 1-2 tegen de touwen. Deschacht scoorde - met zijn 'slechte' rechter nota bene - ei zo na nog de 2-2 en aan de overzijde verzuimde Diatta er 1-3 van te maken.

Maar 1-2 was voldoende voor Club Brugge, dat als eerste doorstoot naar de finale van de Croky Cup. Tegenstander daarin wordt Antwerp of KV Kortrijk. De heenmatch op de Bosuil eindigde op 1-1. Donderdag staat de terugmatch in het Guldensporenstadion op het programma.