Excel Moeskroen heeft woensdag aangekondigd dat Philippe Saint-Jean tot het einde van het seizoen de fakkel overneemt van de zieke Bernd Hollerbach als hoofdcoach. De 65-jarige Saint-Jean was eerder al hoofdcoach van Moeskroen en momenteel hoofd van het opleidingscentrum, Futurosport, op Le Canonnier.

Bernd Hollerbach is nog steeds herstellende van ziekte en zou ook de komende weken het team nog niet kunnen leiden. De vijftigjarige Duitser nam in het begin van het seizoen het roer over bij de Henegouwers en behaalde snel enkele uitstekende resultaten. In december werd hij echter ziek, waarop technisch directeur Rudi Vata overnam als interimcoach.

De resultaten van Moeskroen waren sinds de kerstperiode echter dramatisch, met vier nederlagen op rij. Daarom werd nu ingegrepen. Vata keert terug naar zijn functie als technisch directeur. De gezondheidstoestand van Hollerbach wordt na het seizoen opnieuw geëvalueerd.

Philippe Saint-Jean was in het verleden onder meer hoofdcoach bij Tubeke, Bergen en Moeskroen. Op Le Canonnier was hij T1 in twee periodes (2004-2005 en 2010-2012). Hij was ook nationaal beloftencoach. Sinds juli 2018 stond hij aan het hoofd van het opleidingscentrum van Moeskroen.