Met Zulte Waregem tegen Club Brugge staat woensdagavond (20u45) de terugwedstrijd in de eerste halve finale van de Croky Cup op het programma. Een duel op het scherp van de snee, aangezien de heenwedstrijd twee weken geleden op een 1-1 gelijkspel eindigde.

Het welles-nietesspelletje dat Essevee de voorbije dagen speelde omtrent het al dan niet selecteren van Jelle Vossen toont alleen maar aan dat de belangen groot zijn. Play-off I is geen evidentie voor Waregem, dat maar wat graag een derde Bekerfinale wil spelen. Twee keer (2006 en 2017) werd er ook gewonnen, in 2014 waren ze verliezend finalist.

Enkele dagen geleden pakten ze uit met een serieuze versterking in het aanvallende compartiment: Jelle Vossen werd per direct overgenomen van Club Brugge. Vossen miste vervolgens zijn entree niet aan de Gaverbeek en scoorde afgelopen weekend meteen twee keer bij zijn debuut. Ook in Brugge waren ze zijn neus voor doelpunten klaarblijkelijk niet vergeten, want in de overeenkomst werd opgenomen dat de voormalige Rode Duivel niet mocht spelen tegen blauw-zwart, tenzij Essevee een meerprijs zou betalen. Uiteindelijk werd er in het Regenboogstadion na een rondje mist spuien beslist om Vossen niet te laten spleen. 

Bij de bezoekers zit draaischijf Hans Vanaken gewoon in de selectie. De tweevoudige Gouden Schoen liep in het potige duel tegen Antwerp enkele barstjes in de linkerhand op en draagt momenteel een gipsverband, maar kan toch spelen. David Okereke is er niet bij.

Club is dit seizoen nog op drie fronten actief en maakt dus nog kans op een historische dubbel, met de Croky Cup en de landstitel. Club Brugge was in 1996 het laatste Belgische team dat daarin slaagde. In de geschiedenis van het Belgische voetbal viel het nog maar zeven keer voor. KV Mechelen pakte vorig seizoen wel de kleine dubbel, met de titel in tweede klasse en de Beker.