Club Brugge, Zulte Waregem, Antwerp of KV Kortrijk. Eén van deze teams zal dit jaar met de Croky Cup aan de haal gaan. Woensdag en donderdag worden de heenmatchen van de halve finales gespeeld.

Met vicekampioen en competitieleider Club Brugge tegen Zulte Waregem staat woensdagavond (20u45) in het Jan Breydelstadion de eerste heenwedstrijd op het programma. De terugwedstrijd wordt op woensdag 5 februari in Waregem gespeeld.

In de tweede halve finale staan Antwerp en KV Kortrijk donderdagavond (20u45) op de Bosuil tegenover mekaar. De terugwedstrijd volgt op donderdag 6 februari.

De finale wordt op 22 maart in het Brusselse Koning Boudewijnstadion gespeeld en dan weten we wie de opvolger is van KV Mechelen, dat vorig jaar in de finale AA Gent klopte.

Club Brugge was in 1996 het laatste team dat in hetzelfde jaar titel en Beker wist te veroveren en ligt op koers om dat kunstje dit jaar te herhalen. In de geschiedenis van het Belgische voetbal viel het nog maar zeven keer voor. Club Brugge, stevig leider in de Jupiler Pro League en ook nog in de Europa League actief, heeft wel een loodzwaar programma. Tot en met 1 maart spelen de Bruggelingen nog elf wedstrijden.

Zulte Waregem staat achtste in de Jupiler Pro League en heeft dus nog uitzicht op Play-Off 1, maar de snelste weg naar succes is via de Croky Cup. Voor Antwerp is het de eerste keer sinds 1996 dat het in de Beker bij de laatste vier zit. Voor de laatste finale moeten we al teruggaan naar 1992. Tegenstander KV Kortrijk hoopt via de Croky Cup een grijs seizoen op te smukken.