Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro gevorderd tegen Antwerp-verdediger Wesley Hoedt, die zondag op de 22ste speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten werd

De Great Old voetbalde op het veld van rode lantaarn Cercle Brugge (1-2) bijna de volledige wedstrijd met een man minder. Al in de zevende minuut trok scheidsrechter Jan Boterberg meteen rood, nadat Hoedt de doorgebroken Cercle-spits Dylan De Belder tegen de grasmat had getrokken. Zo verhinderde de Nederlandse verdediger een grote scoringskans voor de rode lantaarn.

Het Bondsparket eist een boete van 1.000 euro en een schorsing van één speeldag. Als Antwerp dat voorstel tot minnelijke schikking aanvaardt, mist Hoedt donderdagavond de heenwedstrijd in de halve finales van de Beker van België. KV Kortrijk komt dan op bezoek in het Bosuilstadion. Als de Great Old de voorgestelde sanctie naast zich neerlegt, buigt de Geschillencommissie zich dinsdag over de strafmaat.