Sporting Charleroi heeft Joris Kayembe aangetrokken. De 25-jarige vleugelspeler komt over van het Franse FC Nantes en ondertekent een contract voor twee seizoenen met een optie op twee bijkomende jaren.

Kayembe, een jeugdproduct van Brussels en Standard, kreeg het laatste deel van zijn opleiding bij FC Porto, waar hij bij de B-ploeg actief was. De Brusselaar speelde een wedstrijd in de hoofdmacht van de Portugese topclub, en werd nadien verhuurd aan Arouca en Rio Ave. In de zomer van 2017 maakte hij de overstap naar FC Nantes. In Frankrijk verdween de Belg, mede door enkele zware knieblessures, helemaal uit beeld.

"Ik ben heel blij dat ik bij Charleroi getekend heb", reageerde Kayembe. "Ik heb nooit in een eerste ploeg in België gespeeld, en dit vormt voor mij dus een kans om in mijn land mijn loopbaan weer nieuw leven in te blazen. Ik zal ook weer dichter bij mijn familie zijn. Ik ben een polyvalente voetballer die op de flank maar ook op het middenveld uit de voeten kan."

Charleroi lijkt weer op weg naar een plek in play-off 1. Het team van trainer Karim Belhocine (39 ptn) staat met twintig matchen op de teller knap tweede, achter leider Club Brugge (49 ptn).