KRC Genk zal het mogelijk tot het einde van het seizoen moeten doen zonder doelman Maarten Vandevoordt. De 17-jarige keeper heeft eerder deze week op training zijn elleboog overstrekt en daarbij een zware blessure opgelopen. Hij gaat maandag onder het mes en is meerdere maanden out. "De kans is reëel dat zijn seizoen voorbij is", meldt Genk.

Vandevoordt is sinds begin december de vaste man tussen de palen bij Genk. De Limburger volgde Gaëtan Coucke op, die het seizoen als nummer 1 begon na de zware achillespeesblessure voor vast sluitstuk Danny Vukovic. Coucke, zelf nog maar 22, was zeker niet de minste van zijn team, maar deelde mee in de malaise waarmee de landskampioen de eerste helft van het seizoen kampte. Hannes Wolf, die in november de ontslagen Felice Mazzu opvolgde, koos na enkele wedstrijden resoluut voor Vandevoordt.

Genk staat na 21 speeldagen in de Jupiler Pro League op de zevende plaats met 31 punten. De Limburgers delen die stek met Zulte Waregem, zondag aan de Gaverbeek de volgende tegenstander. Genk zal die wedstrijd allicht met Coucke tussen de palen aanvatten, maar gaat mogelijk deze wintermercato nog op zoek naar een extra doelman.