AA Gent stoffeert zijn aanval met de 20-jarige Ivoriaan Anderson Niangbo. Hij ondertekende woensdag een contract tot 2024 bij de Buffalo's.

Niangbo wordt door Gent omschreven als "een polyvalente aanvaller die zowel in de spits als op de flank uit de voeten kan". Hij komt over van de Oostenrijkse kampioen RB Salzburg, dat hem uitleende aan reeksgenoot Wolfsberger AC. Daar was hij in 26 matchen goed voor negen goals en zeven assists.

"Door de komst van Anderson versterken we ons met een polyvalente aanvallende speler", legt sportief manager Peter Verbeke uit. "Anderson kan als tweede spits spelen, maar voelt zich ook goed op de flank. Hij is een snelle, explosieve en wendbare speler die goed is in de combinatie en ook over scorend vermogen beschikt. Anderson heeft daarenboven nog een grote progressiemarge waardoor hij perfect past binnen onze transferstrategie."

Anderson zal de trainingen met de groep aanvatten van zodra hij over de vereiste arbeids- en verblijfsvergunningen beschikt, laat Gent nog weten. De Oost-Vlamingen, derde in het klassement, hernemen de competitie zaterdagavond (18 januari) met een thuiswedstrijd tegen Moeskroen.