Karel Van Eetvelt, de huidige baas van Febelfin, is door de Raad van Bestuur van RSC Anderlecht aangesteld als de nieuwe CEO van de club. Van Eetvelt volgt Jo Van Biesbroeck op als CEO van RSC Anderlecht. Hij krijgt alle bevoegdheden binnen de dagelijkse leiding van de club.

Wouter Vandenhaute gaat aan de slag als extern adviseur van de CEO. Met de Brusselse burgemeester Philippe Close en Patrick Lefevere (manager wielerploeg Deceuninck - Quick Step) krijgt de Raad van Bestuur er ook twee extra onafhankelijke leden bij. "Met deze beslissingen willen we de operationele werking en de strategische positie van de club versterken om Anderlecht opnieuw slagvaardiger en daadkrachtiger te maken", zo duidt voorzitter Marc Coucke deze structurele wijziging.

"Mijn ervaring in het voetbal is beperkt tot de jaren dat ik zelf actief speelde. Maar het structureren, veranderen en leiden van een organisatie doe ik al jaren met passie en gedrevenheid. Het is een bijzondere uitdaging om dit nu ook voor Anderlecht te gaan doen, de club waarvoor ik al van mijn zesde supporter ben. Ik ben ervan overtuigd we de club operationeel opnieuw de nodige stabiliteit kunnen bezorgen in elke geleding", aldus Van Eetvelt.

Van Eetvelt zal als CEO de steun krijgen van een extern adviseur, mediaman Wouter Vandenhaute. De bezieler van de wielerklassiekers Flanders Classics en voorzitter van de Raad van Bestuur van De Vijver Media kent het huis door en door en was blij te kunnen helpen. "Ik ben aangenaam verrast over de open, constructieve gesprekken die ik met de voorzitter kon voeren. Op basis daarvan heb ik besloten om als extern adviseur de nieuwe CEO en de Raad van Bestuur, die alle strategische beslissingen neemt, bij te staan. Met mijn expertise op diverse terreinen wil ik graag meehelpen om van Anderlecht opnieuw een club te maken waar winnen in de cultuur zit."

Naast Van Eetvelt en Vandenhaute krijgt de Raad van Bestuur van Anderlecht nog twee nieuwe onafhankelijke leden, die voor extra know-how moeten zorgen. Dat zijn politicus Philippe Close (PS), sinds 2017 burgemeester van Brussel, en wielermanager Patrick Lefevere, die al drie decennia lang succesvol zijn teams leidt in de wielerwereld.