De ploegen uit de Jupiler Pro League doen het goed op hun winterstage. Zo wonnen Gent en Zulte Waregem vandaag hun oefenwedstrijden. Genk speelde gelijk tegen een ploeg uit de Bundesliga.

De troepen van Jess Thorup leken tegen FC Ingolstadt te stranden op een 2-2 gelijkspel tot Giorgi Kvilitaia een paar minuten voor tijd nog de 3-2 kon scoren. Voor de Georgiër was dat zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Laurent Depoitre opende de rekening voor de Buffalo's. Zulte Waregem kon ook juichen. De West-Vlamingen wonnen in Spanje van het Nederlandse PEC Zwolle met 3-1. Mathieu De Smet was man van de match met twee doelpunten. Bij Zwolle stond oude bekende Reza Ghoochannejhad in de basis en de Iraniër scoorde ook de aansluitingstreffer, maar Kainourgios schoot de beslissende 3-1 tegen de netten. Ook Antwerp kon de dag winnend afsluiten. De Antwerpenaren wonnen vlot met 3-0tegen Lugano. Refaelov, Mirallas en Gano konden scoren. 

KRC Genk deed het niet slecht tegen FC Keulen. De Limburgers kwamen op achterstand, maar Theo Bongonda vond toch de ruimte en tikte de gelijkmaker tegen de netten. Bij Genk maakte Mats Daehli ook zijn debuut. De ploeg van Hannes Wolf speelt vanavond ook nog tegen het Hongaarse Ferencvaros. Mechelen beleefde een minder leuke namiddag. De ploeg van Wouter Vrancken verloor met maar liefst 5-1 van AZ. De Camargo scoorde het enige doelpunt voor Malinwa. Cercle Brugge hield een andere Bundeliga ploeg in bedwang. Cercle speelde 3-3 gelijk tegen Augsburg.