Club Brugge zal een nieuw stadion bouwen op de bestaande site Jan Breydel. Blauw-zwart heeft vrijdagnamiddag in aanwezigheid van Brugse burgemeester Dirk De fauw een persconferentie gegeven waarop de nieuwste ontwikkelingen in het stadiondossier uit de doeken gedaan werden.

Club Brugge droomt al jaren van een nieuwe voetbaltempel, maar tot concrete bouwplannen kwam het nog niet. Voor een nieuw stadion en een oefencomplex aan de Blankenbergesteenweg loopt een procedure bij de Raad van State. Blauw-zwart wil niet langer talmen en heeft met het Brugse stadsbestuur een plan uitgewerkt om een nieuw modern stadion met 40.000 zitplaatsen te bouwen op de site van Jan Breydel, waar het huidige stadion van Club en Cercle Brugge ligt.

Club wil zijn nieuwe stadion klaar hebben in 2024. Bedoeling is dat Cercle op termijn verhuist naar een nieuw te bouwen kleiner stadion aan de Blankenbergsesteenweg, waar ook 15 oefenvelden zouden komen die door Club en Cercle gebruikt kunnen worden. Cercle kan zijn matchen blijven spelen op de site van Jan Breydel totdat het nieuwe stadion aan de Blankenbergesteenweg er staat. Het project voor die site ligt zoals gezegd momenteel bij de Raad van State. Al gaf de auditeur al te kennen dat hij een positief verslag heeft geschreven.

"Het huidige Jan Breydelstadion is al 44 jaar oud en voldoet ondanks frequente investeringen en veiligheidsmaatregelen niet meer aan de hedendaagse kwaliteitsnormen", klinkt het bij Club Brugge. Met een apart stadion voor beide Brugse ploegen zal voor de omwonenden van de Jan Breydelsite de impact op wedstrijddagen substantieel verminderen.