Verschillende Belgische clubs uit de Jupiler Pro League hebben dinsdag op stage vriendschappelijke duels afgewerkt. STVV, Standard, KV Mechelen en Charleroi deden het voortreffelijk tegen Duitse tegenstanders.

Standard en Dortmund hebben elkaar met 0-0 in evenwicht gehouden in een oefenwedstrijd op Spaanse bodem. De Luikenaars gaven amper kansen weg, maar konden ook zelf niet dreigen. Axel Witsel speelde de eerste helft mee tegen zijn ex-ploeg en Obbi Oulare maakte in de laatste 30 minuten zijn rentree bij de Rouches.

STVV heeft haar partij tegen Schalke 04 met succes kunnen afronden. Yuma Suzuki scoorde in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd voor de Kanaries. Benito Raman begon op de bank bij Schalke en viel bij de rust in.

Zowel Charleroi als KV Mechelen hebben het dinsdag opgenomen tegen het Duitse FC Keulen. Charleroi won eerder op de dag met 2-1 van de ploeg van Birger Verstraete en Sebastiaan Bornauw. Ali Gholizadeh en Kaveh Rezaei kwamen tot scoren voor de Zebra's en Tim Lemperle scoorde langs Duitse zijde.

Keulen geraakte ook niet voorbij de Mechelaars: de oefenpartij eindigde op 2-2. Doelpunten van Arjan Swinkels en William Togui werden respectievelijk door Mark Uth en Ellyes Skhiri beantwoord. Van de Belgen bij Keulen kwam Verstraete enkel in actie tegen Charleroi en speelde Bornauw beide wedstrijden niet.