Waasland-Beveren huurt de Pool Jakub Piotrowski tot het einde van het seizoen van landskampioen Racing Genk. Dat hebben de Waaslanders, die ook een aankoopoptie bedongen, maandag bekendgemaakt.

Genk nam de 22-jarige middenvelder in de zomer van 2018 over van de Poolse club Pogon Szczecin. In het kampioenenseizoen moest hij onder Philippe Clement tevreden zijn met een bankzittersstatuut. Dit seizoen kwam hij in acht wedstrijden in actie voor Genk. Met de komst van de Noren Kristian Thorstvedt en Mats Möller Daehli dreigde hij in Limburg naar het achterplan te verdwijnen.

"Piotrowski past perfect binnen het vooropgestelde profiel dat Waasland-Beveren voor ogen had om de ploeg te versterken", zo klinkt het op de website van Waasland-Beveren. "De grote centrale middenvelder komt meteen over van het trainingskamp van de Limburgers naar het trainingskamp van geel en blauw. Hij zal morgen zijn eerste training afwerken onder Arnauld Mercier." Zowel Racing Genk (Benidorm) als Waasland-Beveren (San Pedro del Pinatar) zijn momenteel op stage in Spanje.