KRC Genk rekent tot nader order niet meer op Dieumerci Ndongala. Dat deelde de landskampioen zondagnamiddag mee via een persbericht.

"Na een gesprek met de sportieve leiding is vanmorgen beslist dat KRC Genk tot nader order niet meer rekent op Dieumerci Ndongala", klinkt het. "De reden daarvoor is dat de dagelijkse werkethiek en intensiteit van Ndongala momenteel niet voldoen aan de eisen en normen van KRC Genk."

Ndongala maakte eind januari 2018 de overstap van Standard naar KRC Genk. In zijn eerste halve seizoen huurde Genk de aanvaller van de Luikenaars. In de zomer van 2018 werd hij definitief overgenomen. Hij speelde intussen in totaal 77 officiële duels voor Genk, waarin hij 11 keer scoorde en 12 assists gaf.

De 28-jarige Ndongala werd vorig seizoen landskampioen met Genk en kwam ook dit seizoen nog geregeld in actie voor de Limburgers. Halverwege het seizoen zit hij al aan 17 optredens, weliswaar meestal als invaller. Zijn laatste speelminuten dateren pas van vorig weekend bij de 1-2 zege op Cercle Brugge.

De flankaanvaller heeft in de Luminus Arena nog een overeenkomst tot medio 2021.