Genk heeft de drie punten gepakt tegen Waasland-Beveren. De Limburgers wonnen in eigen huis eenvoudig met 4-1.

Genk begon gretig aan de wedstrijd. Dat leidde al vroeg tot een voorsprong via Bongonda. De middenvelder kwam op het juiste moment ingelopen en duwde de 1-0 van dichtbij binnen. Waasland-Beveren legde de thuisploeg niets in de weg en slikte even later ook een gemakkelijk tweede doelpunt. Bongonda was ditmaal de aangever, Onuachu werkte eenvoudig af.

Nog voor de rust liep Genk zelfs uit tot 3-0. Dewaest werd uit het oog verloren op een vrije trap. Zijn kopbal belandde tot bij Lucumi, die ook helemaal vrij het derde Genkse doelpunt mocht maken. Waasland-Beveren stond erbij en keek ernaar: 3-0 bij de pauze.

In de tweede helft kwamen de bezoekers aanvankelijk goed opzetten. Dat leverde ook kansen voor Koita en Kobayashi op, maar zij konden niet scoren. Genk haalde de voet van het gaspedaal en controleerde de wedstrijd. Halverwege de tweede helft dikte Berge de score verder aan vanop hoekschop: 4-0.

In het slot kregen Samatta en Maehle nog de kans om voor de forfaitscore te zorgen, maar dat lukte niet. Aan de overkant zorgde Vukotic wel voor een eerredder. Hij kopte de 4-1 eindstand voorbij een kansloze Vandevoordt.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De vroege voorsprong voor Genk. De thuisploeg begon gretig en werd meteen beloond. Dat was het startschot van een goede eerste helft. De wedstrijd was bij de rust eigenlijk al gespeeld.
de MAN
van de match
Bongonda. De middenvelder voelde zich als spelverdeler duidelijk in zijn sas. Hij zorgde voor het openingsdoelpunt en de assist voor het tweede doelpunt.
onze MENING
over de match
Genk wint erg eenvoudig van een onmachtig Waasland-Beveren. De Limburgers moesten niet eens doordrukken om de bezoekers al snel uit te tellen.