Zulte Waregem heeft zijn plaats in de top zes verstevigd met een vlotte zege tegen STVV. Dankzij onder meer twee goals van Govea werd het 4-1.

Zulte Waregem kreeg op speeldag 19 het bezoek van STVV en startte de ontmoeting als favoriet. Niet alleen stond Essevee vier plaatsen hoger in het klassement, de Limburgers zakten naar West-Vlaanderen af zonder 9 basisspelers. Ook prijsschutter Boli was in Sint-Truiden gebleven. Zo moest interim coach Nicky Hayen een noodelftal samenstellen.

En dat gebrek aan automatismen toonde zich al snel. Na amper 6 minuten kon Berahino een lange bal van Marcq meepikken met de borst en Schmidt vloeren met een gekruist schot. STVV had geen reactie in huis en mocht blij zijn dat de 2-0 niet snel viel. De Fauw koos oog in oog met Schmidt voor een voorzet en Govea trof de paal.

De thuisploeg bleef ook nadien domineren maaar de kansen werden minder groot. Larin kon een voorzet van Berahino net niet richting doel duwen en kopte ook een keer recht op de bezoekende doelman. STVV slaagde er amper in om in de buurt te komen van Bossut, maar toen Botaka de Bruyn door de buitenspelval loodste, toonde die zich sterker dan Pletinckx en schoof de bal onder de doelman binnen.

Een tik voor Zulte Waregem dat even naar adem moest happen. Toch ging de thuisploeg nog met een voorsprong rusten. In de slotminuut mikte Govea een vrije trap schitterend in de winkelhaak.

Net na de pauze gooide diezelfde Mexicaan de match op slot. Met een knal in het dak van het doel zorgde hij voor de 3-1. Amper vijf minuten legde Sousa Larin neer en mocht De Fauw vanaf de stip zijn derde treffer van het seizoen binnen schieten.

STVV had geen reactie in huis en probeerde vooral de schade te beperken. Bossut moest enkel een vrije trap van Colombatto onder de lat uit duwen. Gelukkig voor de Kanaries leek de thuisploeg wel tevreden en had het geen zin in een doelpuntenfestival. 

Bürki en Larin kwamen met het hoofd wel nog dicht bij de 5-1, maar hun vizier stond slecht afgesteld. Durkin haalde nog een poging van Govea van de lijn. Het was uiteindelijk invaller Sissako die de eindstand toch op 5-1 bracht. Essevee pakt een vlotte zege en verstevigt zo zijn plek bij de beste 6.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
 Minuut 44. Zulte Waregem had heel de eerste helft gedomineerd maar leek bij de rust toch tevreden te moeten zijn  met 1-1. Govea dacht daar echter anders over. Met een heerlijke vrije trap zorgde hij voor een bonus halverwege.
de MAN
van de match
Net als in hun onderling bekerduel scoorde Govea twee belangrijke goals. Zijn eerste in de competitie.
onze MENING
over de match
STVV was een maat te klein voor Essevee. Dankzij de goal van de Bruyn konden de gehavende Limburgers nog een helft lang de schijn ophouden, maar na de pauze was de match erg snel gespeeld. Gelukkig voor STVV duwde de thuisploeg nadien niet meer echt door.