Antwerp heeft in eigen huis met het kleinste verschil gewonnen van Eupen. Refaelov verloste de thuisploeg pas in minuut 80 met een rake vrije trap. In de slotfase pakte Bolingi nog twee gele kaarten.

Antwerp leek na de recente resultaten te veel op zijn lauweren te willen rusten tegen Eupen. In een flauwe eerste helft kon de thuisploeg geen kans creëren. Antwerp speelde enkele versnellingen te laag om Eupen in moeilijkheden te brengen.

De bezoekers hielden eenvoudig stand, maar kwamen zelf ook amper aan doelkansen. De 0-0 ruststand na nul schoten tussen de palen hoefde dan ook niet te verbazen.

Na de pauze kon het spelbeeld enkel verbeteren, maar het duurde tot na de invalbeurt van Mirallas vooraleer de thuisploeg een grote kans bij elkaar kon voetballen. Refaelov bediende de invaller op het juiste moment, maar hij stuitte op de benen van De Wolf. Tien minuten later liet Mirallas opnieuw een grote kans liggen. Hij mikte een half metertje naast.

Eupen begon gaandeweg in zijn kansen te geloven. De bezoekers durfden zelf meer te voetballen, al moest Bolat geen grote redding verrichten. Tien minuten voor tijd brak Antwerp alsnog de ban. Refaelov zorgde met een knappe vrije trap voor de moeizame 1-0 zege. In het slot pakte Bolingi nog een rode kaart na twee gele kaarten voor protest.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De vrije trap van Refaelov. Antwerp had bijzonder veel moeite met een stug Eupen. De thuisploeg leek op een troosteloos gelijkspel te stuiten, maar Refaelov besliste daar met een vrije trap anders over.
de MAN
van de match
Mirallas. Hoewel de spits amper een half uur mee speelde, was hij toch bepalend voor Antwerp. Hij zorgde voor dreiging met twee grote kansen en dwong bovendien de vrije trap af waarop Refaelov scoorde.
onze MENING
over de match
Antwerp kruipt door het oog van de naald. De thuisploeg leek de match tegen Eupen te licht op te vatten. Het ontsnapt op het nippertje aan duur puntenverlies.