Standard Luik recupereert Paul-José Mpoku voor de bekermatch tegen Antwerp en kan enkel zondag in de thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht geen beroep doen op de sterkhouder. In hoger beroep werd de Congolese international van de Rouches vrijdag twee speeldagen schorsing, waarvan een met uitstel, en 1.500 euro boete opgelegd.

Voor zijn rode kaart wegens een trap met studs vooruit op het scheenbeen van Moeskroen-speler Benjamin van Durmen had Mpoku dinsdag vier speeldagen schorsing gekregen, waarvan twee effectief en twee voorwaardelijk. Daardoor zou de middenvelder de toppers op Sclessin tegen Anderlecht (competitie) en Antwerp (beker) missen.

De Rouches tekenden echter beroep aan, nadat ze ook het voorstel van drie speeldagen schorsing door het Bondsparket hadden geweigerd. Vrijdag haalde Mpoku opnieuw zijn gram. De Congolese middenvelder is enkel geschorst voor de Clasico tegen RSCA, maar is woensdag in de kwartfinales van de Beker van België tegen Antwerp opnieuw beschikbaar voor de Luikenaars.