Club Brugge kan zondag in het competitieduel tegen KV Mechelen waarschijnlijk geen beroep doen op Krépin Diatta. De Senegalese smaakmaker van blauw-zwart kreeg vorige week een tik op het veld van STVV.

"Er is een grote kans dat Diatta de match niet haalt. Hij heeft de hele week niet getraind", verduidelijkte Philippe Clement vrijdag op zijn traditionele perspraatje. De 20-jarige Diatta was dit seizoen al vaak beslissend voor Club. De snelle winger maakte in 23 wedstrijden zes goals en deelde vier assists uit. In de laatste groepsmatch van de Champions League tegen Real Madrid ontbrak Diatta woensdag door een schorsing. Club verzekerde er zich ondanks het 1-3 verlies van een ticket voor de Europa League na Nieuwjaar. Clement wil dat de spelers zich nu voluit op de competitie richten.

"De fysieke data van onze laatste match (tegen Real, red) waren de beste van dit seizoen. Het is een bewijs dat de groep de Champions League goed heeft verteerd. Nu moeten we die achter ons laten en focussen op de competitie. Vorig jaar verloor Club rond de Champions League 20 punten, dit seizoen 5. We moeten nu scherp zijn. Zondag wordt het niet gemakkelijk. KV Mechelen strijdt mee voor de top zes. Het is een taaie tegenstrever waar je niet zomaar drie of vier goals tegen maakt."

Club Brugge ontvangt KV Mechelen zondag om 18 uur in Jan Breydel in het kader van speeldag negentien. De West-Vlamingen tellen in de stand, met een match minder gespeeld, zeven punten voorsprong op eerste achtervolger AA Gent. Mechelen is zevende.