Standard en zijn Congolese international Paul-José Mpoku zullen dinsdag voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) proberen een schorsing van drie speeldagen schorsing te vermijden.

Mehdi Carcela doet dat niet, waardoor de Rouches niet op de Marokkaanse middenvelder kunnen rekenen in de toppers op Sclessin tegen Anderlecht en Antwerp (beker). Dat maakte Standard maandagavond bekend.

Mpoku en Carcela kregen zondag allebei rood op Le Canonnier. Het Bondsparket had drie speeldagen schorsing en 3.000 euro boete gevorderd tegen beide sterkhouders van Standard. Carcela gaat akkoord, waardoor hij de komende duels van de Luikenaars tegen RSC Anderlecht, Antwerp en Waasland-Beveren geschorst toekijkt. Maar Mpoku verzet zich wel tegen die strafmaat. De Congolese middenvelder hoopt dinsdag via de Geschillencommissie op een lichtere sanctie.

De tweede helft tussen Moeskroen en Standard was nog maar drie minuten ver of de Rouches moesten al met een man minder voort. Mpoku kwam veel te laat en plantte zijn studs op de kuit van Benjamin Van Durmen. Scheidsrechter Jan Boterberg stond er met zijn neus op en trok meteen de rode kaart.

In de slotminuten liet Carcela zich bij een 2-1 achterstand ook betrappen op een onoordeelkundige tackle. Met gestrekt been pakte de Marokkaan uit met een tackle vol op de enkel van Moeskroen-aanvoerder Dimitri Mohamed.