Leider Club Brugge gaat zaterdag (20u30) op bezoek bij STVV op speeldag 18 van de Jupiler Pro League, die vrijdag (20u30) geopend wordt met een duel tussen Waasland-Beveren en Antwerp. Anderlecht ontvangt zondag (18u) Charleroi.

Club Brugge heeft een marge van 6 punten op eerste achtervolger Standard, met nog een match tegen Charleroi achter de hand. Toch is blauw-zwart, dat woensdag moeizaam KV Oostende uitschakelde in de Croky Cup, best op zijn hoede op Stayen. De Truienaars pakten vorige week met 1-2 de scalp van KRC Genk.

Zaterdag (18u) speelt promovendus KV Mechelen gastheer voor KV Kortrijk. Twee uur later ontvangt AA Gent Zulte Waregem. De troepen van Jess Thorup, derde in de stand, moeten tonen dat ze hersteld zijn van de klap die Charleroi hen woensdag toediende in de Croky Cup (1-0 nederlaag).

KRC Genk speelt op hetzelfde moment uit bij rode lantaarn Cercle Brugge. Een driepunter is broodnodig voor de landskampioen, na de nederlaag in de Limburgse derby en de uitschakeling door Antwerp in de Croky Cup. Genk won amper één van zijn laatste elf wedstrijden. Ook Cercle moet dringend punten pakken. Het voetbal onder Bernd Storck is goed, maar dat vertaalde zich voorlopig nog niet in massaal puntengewin.

Moeskroen en Standard zijn zondag om 14u30 aan zet. De Rouches trachten op Le Canonnier in het zog van Club Brugge te blijven.

Anderlecht neemt het vanaf 18u in het Lotto Park op tegen Charleroi. Vorige week ging RSCA met 3-2 onderuit bij KV Oostende. Een nieuwe misstap kunnen de Brusselaars zich zondag niet veroorloven met het oog op Play-Off 1. De winst tegen Moeskroen in de Croky Cup is wel een opsteker voor de Brusselaars. Charleroi is dan weer vol vertrouwen. De Zebra's trokken zeven keer aan het langste eind in hun laatste acht matchen. Hun laatste nederlaag dateert van 4 oktober, thuis tegen... Anderlecht.

De 18de speeldag van de Jupiler Pro League wordt zondag om 20u afgesloten met Eupen - KV Oostende.