Club Brugge had tegen KV Oostende strafschoppen nodig om de kwalificatie voor de kwartfinales van de Croky Cup af te dwingen. Idem voor Union tegen Westerlo. Charleroi wipte AA Gent dankzij een treffer in de slotfase van de reguliere speeltijd.

AA Gent en Charleroi zijn met een derde en vierde plaats goed bezig in de Jupiler Pro League, maar benadrukten voor de wedstrijd allebei ook het belang van de Croky Cup. De wedstrijd loste echter de verwachtingen niet in. Over 90 minuten werden er amper doelpogingen geregistreerd.

Verlengingen leken in de maak, maar in de 84ste minuut lukte het Charleroi plots wel. Massimo Bruno bezorgde de Buffalo's een koude douche met een mooi geplaatste bal. Exit AA Gent, de verliezende bekerfinalist van vorig seizoen.

Union en Westerlo slaagden er in 120 minuten speeltijd niet in om afstand van elkaar te nemen. In de strafschoppenreeks toonde de thuisploeg zich koelbloediger en won het, met dank aan missers van Lukas Van Eenoo en Gilles Dewaele.

Ook in KV Oostende-Club Brugge kwamen er strafschoppen aan te pas. Sylla had KVO al na 2 minuten op voorsprong gebracht en het duurde tot de 73ste eer Club langszij kwam. Diatta trapte de gelijkmaker tegen de touwen. Deli kopte de beste Brugse kans op 1-2 tegen de lat.

In de verlengingen, die Oostende met tien moest spelen na een rode kaart voor Sane een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd, werd niet meer gescoord. In de strafschoppenreeks zou dat uiteraard wel gebeuren...

Maar niet bij de eerste strafschop, want die trapte Renato Neto op Mignolet. De Brugse doelman stopte ook nog een elfmeter van Ndenbe. Balanta trapte de Brugse strafschop van de kwalificatie voorbij Ondoa.