Standard, Zulte Waregem en Kortrijk hebben zich woensdagavond binnen de 90 minuten verzekerd van een plaats in de kwartfinales van de Croky Cup.

Eersteamateurploeg Rebecquoise heeft zijn stunt van de vorige ronde tegen Cercle Brugge niet kunnen herhalen tegen Standard. De Rouches wonnen eenvoudig met 3-0. Aleksandar Boljevic opende na 24 minuten de score voor de thuisploeg en werd kort daarna neergehaald in het strafschopgebied. Duje Cop liet echter na om de score te verdubbelen. De Kroaat maakte zijn misser goed in de tweede helft (59.) en Collins Fai zorgde voor een 3-0 eindscore (67.).

Zulte Waregem kende thuis weinig moeite met STVV. Essevee won met 3-0. Omar Govea scoorde twee keer (14. en 57.) en ook Gianni Bruno trof raak (73.) De Kanaries speelden 80 minuten met een man minder na een vroege rode kaart voor Pol Garcia.

Het duel tussen Kortrijk en Eupen eindigde met 2-1 in het voordeel van Kortrijk. Eupen kwam dankzij een doelpunt van Sulayman Marreh op voorsprong(15.), maar na de rust zette KVK de scheve situatie in twee minuten recht via twee goals van Ilombe Mboyo (66. en 68.), waarvan de eerste op penalty.