Na vijf nederlagen op rij heeft KVO nog eens een puntje kunnen pakken tegen Moeskroen, maar door een laat tegendoelpunt was dat resultaat toch een ontgoocheling.

Al in de eerste minuut joeg Boya de bal over de lat. Moeskroen domineerde meteen en na uitglijden van Sané leek Omoigui op weg naar de voorsprong, maar hij nam het geschenk niet aan en schoot naast. Dutoit schatte een lange bal verkeerd in en kreeg gelukkig voor hem hulp van centrale verdediger Faes. Daarna moest de doelman twee keer ingrijpen met de vuisten op hoge ballen. Aan de overkant talmde Canesin te lang na een aflegger van Sakala en weg kans. De wedstrijd kabbelde verder, het overwicht van Moeskroen verdween en dat werd afgestraft. Na een mooie actie van Bataille op rechts trapte Jonckheere hard naar doel, Vasic kon niet klemmen en Sakala kopte de rebound tegen de touwen. Moeskroen reageerde wel direct en na een slalom van Osabutey trapte Omoigui via de vingertoppen van Dutoit in hoekschop. KVO leidde bij de rust, toch enigszins tegen de verhoudingen in.

Vanaf het begin van de tweede periode begon KVO met vertragingsmanoeuvres en dat leek aanvankelijk goed te lukken. Nauwelijks gevaar langs twee kanten, maar halverwege de tweede helft ontsnapte Osabutey aan de buitenspelval en vond invaller Perica aan de tweede paal die de gelijkmaker in de netten knalde. Geen kantelmoment echter, want niet veel later kreeg Quieroz de bal tegen de arm in de zestien en strafschop voor KVO. De IJslandse international Skulason trapte koeltjes raak in de linkerbenedenhoek en Moeskroen kon opnieuw beginnen. Boya probeerde met een geweldig schot, maar Dutoit pakte uit met een dito redding. Osabutey kwam nog oog in oog met de doelman en Faes pakte in extremis uit met een geslaagde tackle. De gelijkmaker viel dan toch nog toen opnieuw Perica een vrije trap van dichtbij in doel kopte.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Omoigui had de wedstrijd een ander gezicht kunnen geven als hij Moeskroen al vroeg op voorsprong had gezet na een misser van Sané.
de MAN
van de match
Invaller Perica. Twee goals en verantwoordelijk voor het puntje van de bezoekers.
onze MENING
over de match
KVO leek lang op weg naar de zege (met 1-0 en 2-1), maar gaf het in de ultieme slotfase toch nog weg. Moeskroen liet het na om in de eerste helft op voorsprong te komen en bezorgde zichzelf zo een moeilijke avond.