Waasland-Beveren heeft eenvoudig afgerekend met een zwak KV Kortrijk. Zo boeken de troepen van coach Mercier hun eerste uitzege van het seizoen. De Kerels blijven achter met 0 op 12 en een heleboel kopzorgen.

Kortrijk opent het sterkst. Na een hoekschopt wordt het schot van D?Haene ei zo na in eigen doel gewerkt door Vukotic. Nadien herpakken de bezoekers zich en na 11 minuten dribbelt Tuur Dierckx zich voorbij drie Kerels. Via Sula belandt de bal bij Badibanga, die er 0-1 van maakt.

Op het halfuur krijgt de thuisploeg een tweede tik te verwerken. Dierckx stuurt Badibanga het laantje in. Zijn voorzet dwarrelt door een bos van benen tot bij Koita, die simpel kan afwerken. 0-2 voor de bezoekers, die de wedstrijd en Kortrijk in hun greep hebben.

De thuisploeg ontsnapt voor rust nog aan de 0-3. Koita kapt naar zijn linker en haalt van net buiten de zestien hard uit. Bruzzese gaat goed plat, maar moet de bal wel lossen. D'Haene kuist het dan maar op, al begaat hij daarbij wel ongelukkig hands. Onvrijwillig oordeelt scheidsrechter Geldhof en hij heeft het bij het rechte eind.

Ook na rust voetbalt Waasland-Beveren in een zetel en creëert het het meeste gevaar. Badibanga stevent op het uur alleen af op Bruzzese, maar de doelman houdt zijn ploeg recht. Enkele minuten later brengt Hornby weer leven in de partij. Een vrije schop wordt niet weggewerkt en Ajagun schildert zijn voorzet op het hoofd van de spits.

Met nog een kwartier te spelen stuurt Badibanga Koita diep met een heerlijke pass. De spits wordt neergehaald door een driest uitkomende Bruzzese. Strafschop oordeelt scheidsrechter Geldhof. Een kolfje naar de hand van ex-KVK-speler Tuur Dierckx, die Bruzzese de verkeerde richting uitstuurt.


De thuisploeg krijgt niets meer voor mekaar en wordt getrakteerd op gefluit en boegeroep. Hier en daar rolt 'Shame On You' van de tribunes. Een avond om snel te vergeten in het Guldensporenstadion. Waasland-Beveren doet een uitstekende zaak in het klassement.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het vroege openingsdoelpunt van Badibanga brak de ban na een sterk begin van KV Kortrijk. Nadien kreeg de thuisploeg geen grip op de wedstrijd.
de MAN
van de match
Beni Badibanga scoort, liet scoren en zette Koita met een magnifieke pass op weg naar wat leidde tot de beslissende strafschop. De absolute smaakmaker van deze wedstrijd.
onze MENING
over de match
Een zwak en onmondig KV Kortrijk liet zich al te gemakkelijk naar de slachtbank leiden tegen een lager gerangschikt Waasland-Beveren. Veel werk en kopzorgen zijn het gevolg voor Yves Vanderhaeghe.