Op speeldag 15 in de Jupiler Pro League heeft Charleroi na een matige wedstrijd een uitstekende zaak gedaan in het klassement. De Zebra's versloegen Eupen en zijn voorlopig vierde in de stand.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. De mooiste actie zagen we al in de derde minuut toen Bruno voor doel bracht en Nicholson knap achter het standbeen verlengde tot in de handen van doelman De Wolf. Meer dan enkele pogingen van afstand kregen we langs beide zijden niet te zien. Charleroi dreigde nauwelijks en stelde teleur voor eigen publiek.

Ook de tweede helft begon met pogingen van afstand. Een doelpunt van Bolingi voor Eupen werd terecht afgekeurd wegens voorafgaandelijk buitenspel van een ploegmaat. De bezoekers kregen de beste kans nadat Bolingi op hoekschop aflegde voor Cools, maar die joeg de bal van dichtbij hoog over. Aan de overkant verkeek De Wolf zich compleet op een hoekschop, gelukkig voor hem stond het vizier van Bruno te hoog afgesteld. Bruno stuurde Nicholson weg en de Jamaicaan trapte te zacht recht op de doelman.

De Zebra's drongen aan en Rezaei kon een voorzet van Bruno niet kadreren met het hoofd. Na een afgeweken bal van Fall kreeg Charleroi een hoekschop, die tot bij Rezaei viel en de huurling van Club Brugge schoot uit de draai in de bovenhoek raak. Eupen kwam nog dichtbij de gelijkmaker, maar een halve omhaal van Bolingi ging recht op Penneteau. Aan de overkant trapte Nicholson op assist van invaller Tsadjout nog keihard op de paal.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De mooie goal van Rezaei uit de draai in de bovenhoek.
de MAN
van de match
Rezaei. Beslissend en al voor de derde wedstrijd op rij trefzeker voor de Zebra's.
onze MENING
over de match
Een zeer matige partij waarin Eupen aanvankelijk nog de beste kansen had, maar in de slotfase drong Charleroi dan toch met een driepunter tot gevolg.