De U19 van competitieleider Club Brugge heeft woensdag op de vierde speeldag in groep A van de UEFA Youth League met zware 0-4 cijfers gewonnen op bezoek bij de Franse topclub Paris Saint-Germain.

Noah Aelterman nam in het Stade Georges-Lefèvre twee treffers (12. en 54.) voor zijn rekening, aanvoerder Maxim De Cuyper (62.) en Wilkims Ochieng (85.) zorgden voor de overige twee doelpunten.

Op de vorige speeldag haalden de Club-jonkies het in eigen huis ook al van PSG, toen werd het 2-0. Op de eerste speeldag hadden de Brugse jongeren voor eigen publiek Galatasaray verslagen met 3-2. Nadien volgde een 3-0 verlies bij Real Madrid. De Spaanse grootmacht ging woensdag verrassend met 2-4 onderuit tegen de Turken, waardoor Club aan de leiding komt in de groep. Real telt na vier speeldagen evenveel punten, Galatasaray en PSG volgen met nog twee speeldagen te gaan op zes punten.

Definitieve zekerheid over de kwalificatie voor de volgende ronde is er nog niet. De poules in de Youth League zijn identiek aan die van het tornooi bij de A-elftallen. Bij de U19 stoot wel alleen de groepswinnaar door naar de achtste finales. De runners-up spelen barrages tegen de winnaars van het kampioenenspoor (waar geen Belgische ploegen aan deelnemen) voor een plaats bij de laatste zestien. Bij een nul op zes voor Club en een zes op zes voor Gala kan blauw-zwart nog uit de top twee vallen.

Ook de U19-ploeg van KRC Genk neemt deel aan de UEFA Youth League. Dinsdag wonnen ze op de vierde speeldag met 0-1 in Liverpool.