KV Mechelen heeft maandag met klem de racistische gebaren of opmerking van een van haar supporters richting Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra veroordeeld. Malinwa roept fans op om medesupporters erop aan te spreken. "Het is jammer dat een erg sterke en sfeervolle wedstrijd zo negatief in de actualiteit komt."

Een aangename pot voetbal tussen Mechelen en Charleroi (2-2) eindigde zondagavond Achter de Kazerne in mineur. Ilaimaharitra kreeg racistische verwijten naar zijn hoofd van een Mechelse fan, maar toen hij dat aankaartte bij de assistent-scheidsrechter kreeg de Malagassische middenvelder zijn tweede gele kaart wegens protest. Ilaimaharitra is daardoor geschorst op de volgende speeldag en droop na de match in tranen af.

In afwachting van disciplinaire vervolging door het Bondsparket - ref Lardot bevestigde dat hij een verslag zou opstellen, veroordeelt KV Mechelen de gebeurtenissen. "Onze familieclub verbindt supporters en spelers van welke achtergrond dan ook. Onze jeugdwerking is daar een mooi voorbeeld van. En daar zijn we trots op. Daarom veroordelen we elke vorm van discriminatie en racisme", klinkt het maandag op de clubwebsite.

Het Supportersorgaan van Malinwa vraagt de Mechelse fans om zelf op te treden. "We roepen onze supporters - die alom worden geprezen als één van de beste supporterskernen van België op - om dit gedrag van enkelingen niet te tolereren", zegt Gert Van Dyck, bestuurslid en voorzitter van het Supportersorgaan. "Spreek hen erop aan of meld het aan de club. Het is jammer dat een erg sterke en sfeervolle wedstrijd tussen twee zeer goede ploegen op deze manier in het nieuws moet komen."