Dieumerci Mbokani, spits bij Antwerp, staat nog steeds aan de leiding in het klassement van de Gouden Stier. Aan Ruud Vormer is intussen weinig te doen wat betreft assists: de middenvelder zit aan bijna het dubbele van zijn naaste concurrenten.

Bovenaan de topschutterstand waren vier spelers trefzeker deze midweekspeeldag: William Togui (KV Mechelen), Yohan Boli (STVV), Roman Yaremchuk (AA Gent) en David Okereke (Club Brugge). Toch blijft Dieumerci Mbokani van Antwerp met negen doelpunten nog steeds de soevereine leider in het Gouden Stierklassement.

In het Pro Assist CENTURY 21-klassement staat er nog steeds geen maat op Ruud Vormer. De Club Brugge-kapitein deed in de 0-2 zege tegen Zulte Waregem opnieuw een stevige duit in het zakje met twee nieuwe assists. Je zal maar Onur Kaya bij KV Mechelen of Vadis Odjidja van AA Gent zijn: zij zijn de achtervolgers van Vormer en hadden 'maar' een assist deze week.

Bij de Clean Sheets stond er aan de Gaverbeek een duel tussen de leider en de tweede op het programma. Simon Mignolet profiteerde van de 0-2 zege en is nu met zeven clean sheets leider.