Ook na speeldag 11 in de Jupiler Pro League blijft AA Gent foutloos in eigen huis. De Buffalo's versloegen Waasland-Beveren met 2-0.

Het eerste halve kansje van de match was voor bezoeker Badibanga die via Plastun in de handen van Kaminski schoot. Daarna nam Gent over en na een ongelukkig balcontact van Wiegel kreeg Yaremchuk een vrijgeleide naar de openingstreffer. Waasland-Beveren dreigde via Koita die hoog over trapte. Lustig vond het hoofd van Depoitre die doelman Jackers tot een uitstekende redding verplichtte. Asare drong nog eens de zestien binnen waar het schot van Depoitre tijdig werd geblokt. Vlak voor de pauze probeerde Tshibola het aan de overkant met een verraderlijk schot, Kaminski stond pal.

Na de onderbreking maakte Odjidja mooi ruimte voor zichzelf en Jackers moest stevig aan de bak op de uithaal van de middenvelder. Ngadeu trapte na een puike borstcontrole de bal in de bovenhoek, maar dat feestje ging niet door wegens buitenspel. Waasland-Beveren trok iets meer in de aanval en kreeg op een snelle tegenstoot het deksel op de neus: David bediende Depoitre en die trapte de bal buitenkant rechts knap over Jackers in de verste hoek. Daarna was de match beslist en de bezoekende doelman Jackers kon zich nog een paar keer in de kijker keepen met enkele puike tussenkomsten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De ongelukkige actie van Wiegel die de 1-0 inleidde.
de MAN
van de match
Depoitre. Goede match bekroond met een prachtige afwerking bij de 2-0.
onze MENING
over de match
AA Gent pakt 18/18 in de JPL en de overwinning kwam nooit in gevaar. Ook alle Europese thuisduel werden dit seizoen al gewonnen, dus een mooie reeks van de Buffalo's.