KV Kortrijk heeft de altijd beladen derby tegen Zulte Waregem gewonnen. De Kerels waren 90 minuten baas tegen een bleek Zulte Waregem dat lange tijd met 10 verder moest.

in een kolkend Guldensporenstadion greep KV Kortrijk Zulte Waregem meteen bij de keel. Na enkele minuten liet Ocansey zelfs de netten al trillen, maar de VAR greep terecht in wegens buitenspel van Hornby in de voorafgaande fase. Uitstel was echter geen afstel voor de Kerels. Tien minuten later werkte Mensah Ocansey tegen de grond in de 16. Een koud kunstje voor Ilombe Mboyo die Sammy Bossut kansloos liet vanop de stip.

Na 25 minuten ontplofte het Guldensporenstadion nog eens. De bal bleef hangen na een warrige fase en de bedrijvige Hornby was er als de kippen bij om de 2-0 tegen de touwen te werken. Opnieuw ging het feest niet door wegens de VAR. Kagelmacher raakte in een eerdere fase de bal met de hand. Het bleef zo 1-0 in de eerste helft, maar toch kregen de bezoekers uit Waregem nog een ferme tik. Berahino pakte in enkele minuten tijd 2 keer geel en moest zo vroegtijdig gaan douchen.

Ook in de tweede helft was Kortrijk baas. Het duurde niet lang eer de 2-0 op het scorebord stond. Een schot uit de tweede lijn van Hannes Van Der Bruggen week af op Larin en ging zo voorbij Bossut. Zulte Waregem probeerde vervolgens om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar aanvallend was de ploeg van Francky Dury te onmondig. 

Kortrijk speelde op zijn beurt de rest van de tweede helft te nonchalant om de voorsprong verder uit te diepen. Toch hadden Hornby en Mboyo nog eens moeten scoren.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De twee gele kaarten voor Saido Berahino in enkele minuten tijd.
de MAN
van de match
Geen doelpunt, maar toch valt de keuze op Fraser Hornby. De Schot was altijd aanspeelbaar en liet zijn ploeg beter voetballen.
onze MENING
over de match
Een terechte zege voor Kortrijk tegen een wel zeer bleek Zulte Waregem.